Alkoholi, tupakka ja riippuvuudet

Monelle aikuiselle viinilasi ruuan kanssa tai olut saunan jälkeen on yksi elämän nautinnoista ja se on täysin sallittua! On kuitenkin tärkeä muistaa, että joidenkin lääkkeiden kanssa pienikin annos alkoholia voi olla kohtalokasta. Tämän vuoksi kannattaa aina varmistaa joko apteekista tai lääkkeen mukana tulevasta ohjeesta, saako alkoholia käyttää vai ei.

Mikäli taas alkoholinkäyttö muuttuu satunnaisesta säännölliseksi, on tärkeää hakea ongelmaan apua. Alkoholi on lääkkeenä erittäin huono, eikä sillä pitäisi koskaan yrittää hoitaa surua, tylsyyttä, yksinäisyyttä, masennusta tai muitakaan ongelmia, sillä niihin löytyvät ratkaisut muualta. Mikäli alkoholia kuitenkin tulee väärinkäytettyä, ei asiaa kannata jäädä yksin murehtimaan. Ottamalla yhteyttä asiakasneuvontaan ja/tai päihdetyöntekijältä saat tilanteeseesi apua ja voitte lähteä yhdessä ratkaisemaan niitä ongelmia, jotka ovat alkoholin liikakäyttöön johtaneet.

Lisätietoa ikääntymisestä ja alkoholista sekä muista päihdeongelmista löydät alla olevista linkeistä.

 

Attachments:
Download this file (Ota puheeksi -kortit.pdf)Ota puheeksi -kortit.pdf305 kB

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.