Matkakatto

Kela korvaa terveydenhuollon palveluihin tekemäsi matkat pääsääntöisesti halvimman käytettävissä olevan matkustustavan mukaan. Mikäli terveydenhuollossa katsotaan, ettet pysty sairauden tai sen hetkisen terveydentilasi takia käyttämään yleisiä kulkuneuvoja, voidaan matkasta aiheutuneet kustannukset korvata erityisajoneuvon kustannusten mukaan. Vuonna 2020, yhteen suuntaan tehdyn matkan omavastuuosuus on 25 € ja sen ylittävät kustannukset Kela maksaa. Mikäli taas matkasi hinta jää alle tuon 25 €, maksat matkan kokonaan itse.

Jos sairaanhoitoon tai kuntoutukseen tehtyjen matkojesi omavastuut ylittävät 300 € rajan (vuonna 2019), korvaa tämän jälkeen Kela loppuvuoden matkat sinulle kokonaan. Matkakattoa kerryttävät sekä omavastuuosuudet, että omavastuuosuuden alle jääneet matkakustannukset.

Taksimatka kannattaa tilata aina Kelan keskitetystä tilausnumerosta, jotta omavastuuosuus pysyy pienempänä ja saat hyvityksen heti. Muualta tilatun taksin omavastuu on 50 €/suunta.

Lisätietoa Kelan matkakorvauksesta löydät alla olevasta linkistä. 

Lisää aiheesta

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.