Turvallisuus

Kotona asuminen saattaa herättää turvattomuutta monissa ikäihmisissä. Kenelle soitan jos minulle tulee hätä? Mitä teen jos kaadun enkä pääse puhelimeen?

Kotona asumisesta ja omasta olosta on kuitenkin helppoa tehdä turvallisempaa. Mikäli riski kaatumisille on, kannattaa matot ja kynnykset poistaa sekä pohtia sitä onko kodin portaita pakko käyttää. Olisiko yläkerrassa oleva sänky mahdollista kantaa alakertaan tai kellarissa oleva pakastin tuoda asuinkerrokseen? Myös erilaisia teknologisia turvaratkaisuja on kehitetty paljon. Näitä ovat esimerkiksi turvarannekkeet (puhutaan myös turvapuhelimista), joilla saat hälytettyä apua mikäli kaadut tai saat vaikkapa sairauskohtauksen. Myös muistisairautta varten on kehitetty monenlaisia ratkaisuja kotona asumisen turvaamiseksi. Vaihtoehtoina löytyy esimerkiksi liesivahteja, jotka varmistavat että liesi tulee pois päältä, sekä paikantimia, joiden avulla omaiset voivat katsoa missä liikut, jos et olekaan tullut kotiin.

Lisätietoa turvallisuudesta ja sen ylläpidosta löydät alla olevista linkeistä. Saat myös lisätietoa soittamalla asiakasohjaukseen. Alla olevasta valikosta asiakasneuvonnan yhteystiedot.

Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä ja Virolahti

05 220 6060
ma - pe 8:30 - 15:30
 
Esitekuvake
 
IKÄÄNTYNEIDEN PALVELUT ESITE PDF

Pyhtää

040 5122 406
ma - pe 8:00 - 16:00

 

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.