Pärjäätkö arjen digipalveluissa

Pärjäätkö arjen digipalveluissa ? Testaa nyt taitosi 

Millaiset ovat sinun digitaitosi ? Tunnetko selviäväsi arjen sähköisistä palveluista ? Käy nyt testaamassa omat taitosi valtakunnallisessa kyselyssä. Kyselyn tuloksia hyödynnetään digitaalisten taitojen sekä digipalveluiden kehittämisessä. Digiosaaminen on uusi kansalaistaito.

VASTAA SÄHKÖISEEN DIGITAITOKYSELYYN TÄSTÄ. https://www.netigate.se/ra/s.aspx?s=862471X217583000X37559

Digi ei ole pakko vaan mahdollisuus. Mahdollisuus hyvään, yhdenvertaiseen elämään ja sähköiseen asiointiin. Digitaaliset palvelut sujuvoittavat arkisten asioiden hoitamista. Kaikkien digitaidot eivät kuitenkaan ole vielä riittävällä tasolla. Digituki-hankkeen kautta nostamme kymenlaaksolaisten kuntalaisten arjen sähköisen toimimisen laatua paremmaksi.

Digitaitojen tärkeys korostuu palveluiden muuttuessa sähköisiksi. On arvioitu, että noin neljänneksellä väestöstä olisi liian heikot digitaidot, mutta varmaa tietoa tilanteesta ei ole. Kyselyn ovat laatineet Valtiovarainministeriö sekä  Digi- ja väestötietovirasto .

Kysely päättyy 3.4.2020.

Lisätiedot: Katariina Terävä, p. 044 – 554 9874, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Digiosaaminen on uusi kansalaistaito.

 

 

Tärkeitä puhelinnumeroita!

 

 

Valtakunnallinen yleinen koronaviruspuhelinneuvonta puhelinnumerossa 0295 535 535 tarjoaa yleistä tietoa koronaviruksesta arkisin klo 8-21 ja la klo 9-15.

 

Mikäli epäilette itsellänne olevan koronavirustartuntaan liittyviä oireita, soittakaa päivystysapupuhelinnumeroon 116117

 

Kymsoten ikääntyneiden asiakasohjaus ja -neuvonta toimii normaalisti Ikäopastimen puhelinnumerossa

040 572 1496 (ma-pe klo 8.30–15.30) sekä sähköisten asiointikanavien kautta osoitteessa: www.kymenlaaksonopastin.fi

 

Tiedote Kymsoten hyvinvointiaseman asiakkaille

 

 

 

Koronaviruksen leviämisen ja erityisesti riskiryhmien sairastumisen välttämiseksi Kymsoten hyvinvointiasematoiminta on suljettuna 31.7.2020 asti. Toiminnan jatkumisesta sekä koronavirukseen liittyvistä asioista tiedotetaan Kymsoten internetsivuilla osoitteessa Kymsoten Hyvinvointiasemat

Lukuavustin

Tämä sivusto tukee helppokäyttötoimintoja, joita ovat mm. tekstin muuttaminen puheeksi ja tekstin suurentaminen. Käytä sivun oikeassa alareunassa olevan työkalurivin kuvakkeita.